Κρουτόν με τυρί  
Υλικά:
  • 1/4 δόσης ζύμη για πίτσα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Πράσινη σαλάτα και βινεγκρέτ της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:

Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί για να τηγανίσουμε.
Με τα δάχτυλα τεντώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο. Κόβουμε λωρίδες-κορδόνια με κοφτερό μαχαίρι. Ένα ένα κορδόνι το πιάνουμε στο χέρι και με ψαλίδι κουζίνας κόβουμε μικρά κομματάκια ζύμης. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2΄-3΄ μέχρι να φουσκώσουν (γίνονται σαν μπαλάκια ή σαν πολύ μικροί λουκουμάδες).
Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην τριμμένη παρμεζάνα. Τα κυλάμε να κολλήσει καλά το τυρί πάνω τους.
Ετοιμάζουμε πράσινη σαλάτα, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με τα τυρένια κρουτόν.


Πηγή: argiro.gr