Μους μάνγκο της Αλεξάνδρας
Υλικά 
  • 1 κεσέ (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 μεγάλα ώριμα μάνγκο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης (x2 γραμμ.)
  • Λίγες φέτες μάνγκο για το γαρνίρισμα


Eκτέλεση:

Βυθίζουµε τη ζελατίνη σε µπολ µε κρύο νερό και την αφήνουµε για 10΄ να µουλιάσει. 
Καθαρίζουµε τα µάνγκο και τα πολτοποιούµε στο µπλέντερ. Τα βάζουµε σε µικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουµε σε χαµηλή φωτιά µαζί µε τη ζάχαρη. 
Αφού λιώσει η ζάχαρη, στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε, ανακατεύοντας γρήγορα το µείγµα φρούτου. Το αποσύρουµε από τη φωτιά και το αφήνουµε να κρυώσει για λίγα λεπτά. 
Χτυπάµε την κρέµα γάλακτος µε το σύρµα στο µίξερ, σε παχύρρευστη µορφή. Προσθέτουµε το γιαούρτι και τα ανακατεύουµε. Τέλος προσθέτουµε το µείγµα φρούτου και απαλά ανακατεύουµε. 
Μοιράζουµε σε 5 ποτήρια το µείγµα. Το παγώνουµε. Γαρνίρουµε µε φέτες µάνγκο.


Πηγή: argiro.gr