Πατζαροσαλάτα με γιαούρτι
   
Υλικά

    500 γρ. παντζάρια, χωρίς τα φύλλα τους
    1 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροκομένη
    ½ φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    Αλάτι

Για τη σάλτσα

    250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    150 γρ. μαγιονέζα
    3 σκελίδες σκόρδο
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

    Βράζουμε τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
    Όταν είναι έτοιμα τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
    Τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
    Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι και το αλατοπίπερο.
    Χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και μόλις γίνουν ένα, τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, να δέσουν.
    Όσο η σάλτσα είναι στο ψυγείο, ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα τα παντζάρια με το μαϊντανό και τα καρύδια – μερικά καρύδια κρατάμε για τη διακόσμηση στο τέλος.
    Μόλις βγάλουμε τη σάλτσα από το ψυγείο ξανά ανακατεύουμε στη σαλατιέρα ό,τι ετοιμάσαμε.
    Η σαλάτα αποκτά τέλειο χρώμα και με μερικά λεπτά στο ψυγείο αποκτά και τέλεια δροσάτη γεύση.
    Πριν τη σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τα καρυδάκια που κρατήσαμε και το μαϊντανό.

Πηγή: lovecooking.gr