Μεσογειακή σαλάτα

    •    1 μαρούλι
    •    1 ματσάκι ρόκα
    •    1 iceberg
    •    6 ντοματίνια
    •    1 αγγούρι
    •    1 ξερό κρεμμύδι κόκκινο (κομμένο σε ροδέλες)
    •    1 κ.γλ. σουμάκ
    •    αραβικές πίτες ψημένες για το γαρνίρισμα
    •    Για τη σος
    •    4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
    •    1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    •    1 πρέζα ζάχαρη
    •    αλάτι


Ανοίγουμε τις πίτες στα δύο και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις τηγανίζουμε για 2΄ σε καυτό λάδι ή τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε 10΄ στο φούρνο στους 200οC. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Τα χοντροκόβουμε σε μπασίνα (μεγάλο μπολ). Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες ή σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στην μπασίνα. Πασπαλίζουμε με το σουμάκ.

Σπάμε 2-3 κομμάτια πίτας μέσα στη σαλάτα.

Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σος μέχρι να πυκνώσουν. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Τη σερβίρουμε σε τέσσερα πιάτα και γαρνίρουμε με μπόλικες τραγανές πίτες.

μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά


Πηγή: argiro.gr