Γρανίτα πεπόνι με σαντιγύ Υλικά:

½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
1 ½ κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια πεπόνι σε κύβους
1 φλιτζάνι σαντιγύ
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα σ' ένα κατσαρολάκι.
  2. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Κάνουμε στο μπλέντερ πουρέ το πεπόνι και το ρίχνουμε στο σιρόπι.
  5. Ανακατεύουμε καλά, μεταγγίζουμε σ' ένα δοχείο για παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη για να πήξει.
  6. Ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι κάθε 1 ½ ώρα.
  7. Χτυπάμε με ηλεκρικό μίξερ τη σαντιγύ με την άχνη.
  8. Σερβίρουμε σε μπολ μια κουταλιά γρανίτα, από πάνω βάζουμε σαντιγύ, ξανά γρανίτα και σερβίρουμε.


Πηγή: lovecooking.gr