Ομελέτα με λουκάνικα Υλικά:

4 αυγά
2 κ.τ.σ. γάλα
3 κ.τ.σ. γραβιέρα τριμμένη
2 λουκάνικα φρανκφούρτης
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
  2. Χτυπάμε τ' αυγά με 2 κουταλιές νερό μ' ένα πιρούνι και ύστερα προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, το τριμμένο τυρί και χτυπάμε λίγο ακόμα!
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολητικό μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις πατάτες, ύστερα προσθέτουμε τα λουκάνικα για μερικά λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από την κάτω πλευρά!
  5. Με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, την γυρίζουμε ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά!
  6. Σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Πηγή: lovecooking.gr