Σαλάτα χρωμάτων με φακές Υλικά:

500 γραμμάρια κόκκινες φακές
1 μεγάλο πράσινο μήλο
1 λεμόνι ο χυμός + ½ λεμόνι το ξύσμα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
2 φύλλα δάφνης
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας νερό
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις φακές με τη δάφνη και με 1 λίτρο νερό, σε χύτρα ταχύτητας για 20 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε τις φακές. Κόβουμε το μήλο σε μέτρια καρέ και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. 
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις φακές, τη ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το πράσινο μήλο και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τομπαλσάμικο, το νερό, το κύμινο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. 
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε τη σαλάτα να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά και σερβίρουμε. 
  6. Αν επιθυμούμε μπορούμε να την αφήσουμε στο ψυγείο να κρυώσει.



Πηγή: lovecooking.gr