Μιρμιζέλι Υλικά:
1 κρίθινο παξιμάδι
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 αγγουράκι κομμένο σε κομματάκια
1 μελιτζάνα ψημένη, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
100 γρ. κοπανιστή 4 φιλετάκια αντσούγιας ελαιόλαδο

Eκτέλεση:
Βρέχουμε το παξιμάδι με νερό για να μαλακώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σ' ένα μπολ και τ' ανακατεύουμε με τη ντομάτα, το αγγούρι και τη μελιτζάνα. Τοποθετούμε επάνω την κοπανιστή σε μικρά κομματάκια, τα φιλετάκια αντσούγιας και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε.

Πηγή: Ethnos.gr