Σαλάτα Καταλωνίας με ντρέσινκ μέντας
Υλικά:
  • 2 πράσινες σαλάτες
  • 2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές φιλέτο από αμύγδαλα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη μέντα
  • 6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις σαλάτες. 
  2. Τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και τα κρεμμυδάκια. 
  3. Σ' ένα μπολάκι βάζουμε τον μαϊντανό με το κρεμμυδάκι και τη μέντα. 
  4. Προσθέτουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναρισθούν. 
  5. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα λαχανικά.

Πηγή: lovecooking.gr