Πανακότα μελιτζάνας με φέτα και καρπούζι Υλικά:


250 γρ. καρπούζι
250 γρ. φέτα
250 γρ. μελιτζάνα
2 φύλλα ζελατίνας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα


Εκτέλεση:
  1. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το καρπούζι και το βάζουμε στο μπλέντερ για να γίνει χυμός. 
  2. Εν συνεχεία το ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζελατίνα, αφού πρώτα την έχουμε μουλιάσει σε παγωμένο νερό. 
  3. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζελατίνα και εν συνεχεία μοιράζουμε το μείγμα σε ίσες ποσότητες σε ψηλά ποτήρια.
  4. Το αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο για να δέσει και φτιάχνουμε τη φέτα. 
  5. Τη βάζουμε σε ένα μπωλ τη λιώνουμε με ένα πηρούνι και τη δουλεύουμε με 2 κουταλιές λάδι μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. 
  6. Με ένα κουταλάκι την στρώνουμε προσεκτικά πάνω από το ζελέ.
  7. Εν τω μεταξύ ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, τις βουτάμε σε κρύο νερό για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε αφαιρούμε τη σαρκα και την στραγγίζουμε από τα υγρά της. 
  8. Σε ένα μπολ την αναμειγνύουμε με το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και την στρώνουμε πάνω από τη φέτα. 
  9. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού.

Πηγή: lovecooking.gr