Τυροπιτάκια με μανούρι και σιρόπι βύσσινου Υλικά:

300 γραμμ. μανούρι
100 γραμμ. πικάντικη κρέμα τυριού
1 αβγό για τη γέμιση + 1 για το άλειμμα
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
παπαρουνόσπορος, για πασπάλισμα
1 φλ. βυσσινάδα


Εκτέλεση:

  1. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, το αβγό και το θυμάρι μέχρι να γίνουν ομοιογενής κρέμα. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και κόβουμε λωρίδες μήκους 10 εκ. 
  2. Βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση σε κάθε λωρίδα και την τυλίγουμε σε τρίγωνο. 
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. 
  4. Λαδώνουμε καλά μια λαμαρίνα φούρνου και αραδιάζουμε επάνω της τα τυροπιτάκια. 
  5. Τα αλείφουμε με το αβγό, πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αφήνουμε τα τυροπιτάκια να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε με το σιρόπι βυσσινάδας.
  7. Για το σιρόπι βυσσινάδας: Βάζουμε την 1 φλ. βυσσινάδα (αγοραστή) σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει ώσπου να συμπυκνωθεί και να δέσει σε σιρόπι.

Πηγή: lovecooking.gr