Πράσινες τηγανιτές ντομάτες Υλικά:

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 καλή πρέζα πιπέρι καγιέν
Χοντροαλεσμένο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1/3 κούπας ψιλό σιμιγδάλι
5 μέτριες πράσινες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές)
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:


Ανακατέψτε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι, το πιπέρι καγιέν, μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι.

Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο ανακατέψτε μισό κουταλάκι αλάτι μαζί με το σιμιγδάλι.

Αλευρώστε πρώτα τις ντομάτες και από τις δυο πλευρές και τινάξτε τις λίγο να φύγει το περιττό αλεύρι.

Περάστε τις, στη συνέχεια, από το αυγό να καλυφθούν καλά και αφήστε να στραγγίξουν λίγο. 

Τέλος περάστε τις από το σιμιγδάλι και από τις δυο πλευρές και φροντίστε να κολλήσει καλά επάνω στις ντομάτες.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Τηγανίστε τις ντομάτες, λίγες κάθε φορά, για περίπου 1,5-2 λεπτά την κάθε πλευρά.

Τις μεταφέρετε σε ταψί που έχετε καλύψει με μπόλικο χαρτί κουζίνας και αφήνετε να στραγγίξουν, ενώ τις βάζετε στο φούρνο για να τις διατηρήσετε ζεστές μέχρι να τελειώσετε με τις υπόλοιπες ντομάτες.

Όταν είναι έτοιμες σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα με φέτες λεμονιού.



Πηγή: lovecooking.gr