Ψητές ντομάτες Υλικά:


1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό πομοντόρια ή άλλες μικρές ντομάτες κομμένες στη μέση
1 ½ κουταλάκι ξερή ρίγανη
¾ κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό



Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130ο C. 
  2. Βάζουμε σ' ένα πυρίμαχο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και στρώνουμε τις ντομάτες με το κομμένο μέρος προς τα πάνω. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι. 
  3. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ζάχαρη κι αλάτι. 
  4. Ψήνουμε για 1 ώρα, γυρνάμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε για ακόμα μια ώρα ακόμα και ξαναγυρνάμε τις ντομάτες. 
  5. Ψήνουμε μέχρι οι ντομάτες να γίνουν κατακόκκινες για 45 λεπτά περίπου ακόμα.
  6. Στιβάζουμε τις ντομάτες σ' ένα μπολ αποθήκευσης, τις πασπαλίζουμε με σκόρδο και μαϊντανό και μετά κάνουμε άλλη στρώση και επαναλαμβάνουμε με πασπάλισμα. 
  7. Ραντίζουμε με το λάδι του ταψιού, προσθέτοντας παραπάνω αν χρειαστεί για να τις σκεπάσει. 
  8. Τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις σκεπάσουμε. 
  9. Τις βάζουμε στο ψυγείο και τις επαναφέρουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις σερβίρουμε.



Πηγή: lovecooking.gr