Φρουτοσαλάτα με σιρόπι

Υλικά

Για τη σαλάτα

1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 ακτινίδιο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
6 φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1 μπανάνα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριες φέτες
Μερικές ρόγες κόκκινου σταφυλιού (προαιρετικά)



Για το σιρόπι

1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
5-6 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά πάπρικα

Παρασκευή

Αναμειγνύουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και να ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές σιρόπι.
Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τα φρούτα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη φρουτοσαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Διάρκεια: προετοιμασία 5 λεπτά, μαγείρεμα 5 λεπτά

Πηγή: lovecooking.gr