Σαλάτα Παντέσκα
Υλικά:


60 γρ. κάπαρη
3 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 κλαδάκια φασκόμηλο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
400 γρ. τόνος σε λάδι
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές Καλαμών
1 ματσάκι ρόκα
½ φλιτζάνι βασιλικό 
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 - 6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο


Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε την κάπαρη.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις πατάτες, το φασκόμηλο και βράζουμε με αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Σουρώνουμε και βάζουμε τις πατάτες στην άκρη.
  4. Για το ντρέσινκ σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και το αλατοπίπερο.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζουμε την κάπαρη, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις ελιές, τον τόνο, τη ρόκα και τις πατάτες. 
  6. Προσθέστουμε το βασιλικό, τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Πηγή: lovecooking.gr