Ανοιχτές πίτες µε λαχανικά και φέτα  Υλικά

2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα ή ζύμη
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε καρέ
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
1/4 φλ. τσαγ. σάλτσα ντομάτας
1 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας
8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος ή ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄ να γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν. Τα αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση. Με μαχαίρι ή με το ειδικό ροδάκι αφαιρούμε τις γωνίες και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
Αλείφουμε λίγη σάλτσα στη μέση κάθε φύλλου. Ισομοιράζουμε πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό. Ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πίτας τα τρίμματα φέτας.
Ανασηκώνουμε το κάθε φύλλο γύρω γύρω και το διπλώνουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ανοιχτές πιτούλες. Τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 40΄ στους 180° C μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Ζεστές ή κρύες είναι τέλειες!


μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
 
Πηγή: argiro.gr