Σαλάτα με αντίβ και μήλα Yλικά:

¼ φλιτζανιού μηλόξυδο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κεφάλια αντίβ
6 φύλλα μαρουλιού κομμένα με το χέρι
1 μήλο ζαγοράς πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες


Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τη ζάχαρη σ' ένα σέικερ.
  2. Τα μεταφέρουμε σ' ένα μπολ και συνεχίζοντας να τα χτυπάμε ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι. 
  3. Τέλος προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Αφήνουμε στην άκρη. 
  5. Ανακατεύουμε το μήλο, τα αντίβ κομμένα στα 5 το καθένα και το μαρούλι. Ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ.



Πηγή: lovecooking.gr