Σύκα με κατσικίσιο τυρί και μέλι Υλικά:

12 ώριμα μαύρα σύκα
120 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα τριμμένη
1/3 φλ. φρεσκοσπασμένα καρύδια
1/4-1/3 φλ. ζεστό μέλι
Ελάχιστο ελαιόλαδο για να αλείψετε το ταψάκι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  2. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα.
  3. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι σας.
  4. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί με τα καρύδια.
  5. Αφαιρούμε το μικρό κοτσανάκι από κάθε σύκο και τα κόβουμε σταυρωτά από το πάνω μέρος τους, μέχρι να χωριστούν αλλά όχι να κοπούν ως κάτω.
  6. Γεμίζουμε το κάθε σύκο με με το μείγμα του τυριού που έχουμε ετοιμάσει στο μπολάκι.
  7. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά.
  8. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζεστό μέλι.

Πηγή: lovecooking.gr