Μπρόκολο με φουντούκια και φέτα Υλικά:

750 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 κεσεδάκι γιαούρτι
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
80 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
2 κουταλιές μπαλσάμικο
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Ζεματίζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5 – 6’ και το στραγγίζετε.
  2. Σ’ενα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο (πολτοποιημένο) να ζεσταθεί ελαφρά.
  3. Προσοχή να μην καεί.
  4. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 2 – 3’ μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε.
  6. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγο ακόμη.
  7. Το μπρόκολο πρέπει να παραμείνει τραγανό και όχι να μαλακώσει πολύ.
  8. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τη φέτα και το γιαούρτι. Ζεσταίνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και πασπαλίζετε με τον άνηθο.
  9. Τέλος περιχύνετε με τη σάλτσα και με μπαλσάμικο το μπρόκολο και γαρνίρετε με τα φουντούκια


Πηγή: lovecooking.gr