Σοκόλαση µε φιστίκια Αιγίνης και ρούµι

Υλικά: 
  • 500 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 200 γραμμ. μαργαρίνη σκληρή (πλάκα) σε κομμάτια
  • 150 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια
  • 330 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 100 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα (ψίχα ανάλατη)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ ρούμι μαύρο

Εκτέλεση: 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι δύο φορές. Βάζουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά να λιώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή. Αν δεν έχετε, βάλτε την κανονική). Ανακατεύουμε να λιώσει και η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από το μπεν μαρί. Σπάμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα σοκολάτας και με σύρμα και γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε ώστε να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε το ρούμι, τη βανίλια και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας να τα απορροφήσει το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με κακάο μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή μεγάλη στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Αδειάζουμε το μείγμα. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250οC στις αντιστάσεις. Τοποθετούμε τη φόρμα στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε ακριβώς 5΄. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το γλυκό για 15΄ χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο. Μόλις περάσουν τα 15΄ το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10΄. Τότε με προσοχή το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε. Μόλις το κόβουμε τρέχει υγρή σοκολάτα. Αν το αφήσουμε να κρυώσει τελείως θα κόβεται σε κομμάτια που θα έχουν μεν υγρασία αλλά δεν θα τρέχει. Το σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα ή παγωτό. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε φιστίκια Αιγίνης.


Πηγή: argiro.gr