Πατάτες γιαχνί Υλικά:

10 πατάτες
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
7-8 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε ομοιόμορφα κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και τις βάζουμε σε νερό για να μην μαυρίσουν
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι και τη δάφνη.
  4. Ανακατεύουμε και αραιώνουμε με 1 κούπα νερό.
  5. Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε τις πατάτες και αφήνουμε να βράσουν με κλειστό καπάκι.
  6. Ελέγχουμε ανά διαστήματα αν εξατμίζεται το νερό, ώστε να ρίξουμε λίγο για να μην κολλήσουν οι πατάτες.
  7. Όταν μαλακώσουν και "δέσει" η σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά.


Πηγή: lovecooking.gr