Σκορδάτα μανιτάρια με σαλάτα άγριου ρυζιού Υλικά:

6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Για τη σαλάτα

100 γρ. άγριο ρύζι
½ φλιτζάνι σταφίδες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
½ φλιτζάνι καρύδια σπασμένα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  2. Στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε σε παγωμένο νερό.
  3. Το ξαναστραγγίζουμε και το βάζουμε σ' ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κρεμμύδι, τα καρύδια, τη ζάχαρη και το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ζεσταίνουμε αν έχουμε μπάρμπεκιου τη σχάρα αλλιώς το γκριλ στους 200° C. 
  7. Κόβουμε το κάθε μανιτάρι σε τέσσερις φέτες. 
  8. Ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο σ' ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια. 
  9. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  10. Ψήνουμε τα μανιτάρια μας για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τρυφερά.
  11. Μοιράζουμε τη σαλάτα μας και τα μανιτάρια στα πιάτα και αν θέλουμε προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Πηγή: lovecooking.gr