Σαλάτα από μαυρομάτικα φασόλια με κρεμμυδάκι και άνηθο
Υλικά:

4 φλιτζάνια νερό
1 ματσάκι άνηθο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
1 πακέτο μαυρομάτικα φασόλια

Εκτέλεση:


Βράζουμε το νερό με τον μισό άνηθο, τα 2 κρεμμυδάκια, το αλάτι και 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο 'Αλτις. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε έτσι για 5 λεπτά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και μαγειρεύουμε για άλλα 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με τα υγρά τους σ'ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο άνηθο ψιλοκομμένο, τα άλλα 2 κρεμμυδάκια, ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.


Πηγή: lovecooking.gr