Σαλάτα μαύρου ρυζιού Υλικά: 

2 φλιτζάνια κινέζικο μαύρο ρύζι
1 ½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κλωνάρια σέλερι
1 σαλάτα κομμένη
5 ραπανάκια σε κύβους



Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ρύζι για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Σουρώνουμε.
  3. Στο μπλέντερ χτυπάμε 1 φλιτζάνι βασιλικό με το λάδι, το λεμόνι, ½ κουταλάκι αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι.
  4. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με τον υπόλοιπο βασιλικό, το ντρέσινγκ και τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Αλατίζουμε για να πάρει γεύση.


Πηγή: lovecooking.gr