Σαλάτα σουβλάκι με αλλιώτικα hot dog

Υλικα:


    Για τη σαλάτα σουβλάκι
    12 οδοντογλυφίδες–sticks για κοκτέιλ
    12 κυβάκια φέτα σε μέγεθος καρυδιού
    12 ντοματίνια τσέρι
    12 ελιές χωρίς κουκούτσι
    12 φύλλα βασιλικού
    λίγο αγουρέλαιο
    λίγο αλάτι
    Για τα αλλιώτικα hot dog
    12 ξυλάκια για σουβλάκι
    12 λουκάνικα κοκτέιλ
    Μείγμα για χυλό
    3/4 φλιτζ. γάλα
    3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3/4 φλιτζ. αλεύρι καλαμποκιού
    1 πρέζα ζάχαρη
    1/2 κ.γλ. μπέικιν παουντέρ
    1 πρέζα σόδα
    1 κ.γλ. αλάτι
    1 πρέζα πιπέρι
    1 αυγό
    Κέτσαπ και μουστάρδα για το σερβίρισμα
    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:

 1. Για τη σαλάτα σουβλάκι: Περνάμε τα υλικά στις οδοντογλυφίδες–sticks δημιουργώντας διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Ραντίζουμε με το αγουρέλαιο και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τα σερβίρουμε δίπλα σε μπουκίτσες από κριθαρένιο παξιμάδι.
 
2. Βάζουμε όλα τα υλικά για το χυλό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι για το τηγάνισμα, να κάψει πολύ. Τρυπάμε το λουκάνικο με το ξυλάκι, το βουτάμε στο χυλό να καλυφθεί καλά και μετά στο καυτό λάδι για 3΄ περίπου. Τα σερβίρουμε με την κέτσαπ και τη μουστάρδα.


Πηγη: argiro.gr