Τιπ - Τοπ

Υλικά:


    2 αβγά
    2 κ.σ. μαγιονέζα
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1 βανίλια
    Χυμό από μισό λεμόνι
    Ξύσμα 1/2 λεμονιού
    200 γρ. βούτυρο
    500 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο, πορτοκάλι ή φράουλα
    1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Εκτέλεση:

    Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά (εκτός από τη μαρμελάδα) μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
    Κόβουμε το 1/4 από τη ζύμη και την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη για να την τοποθετήσουμε στην κατάψυξη για περίπου 1/2 ώρα.
    Πατάμε το υπόλοιπο ζυμάρι σε ταψί μεγάλο και το στρώνουμε καλά γυρνώντας τις άκρες στα τοιχώματά του.
    Αλείφουμε τη μαρμελάδα.
    Βγάζουμε το υπόλοιπο ζυμάρι από την κατάψυξη και αφού ξετυλίξουμε από την μεμβράνη τρίβουμε πάνω από τη μαρμελάδα με τον τρίφτη.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄ στους 180 βαθμούς.


Πηγή: lovecooking.gr