Σπιτικό τουρσί κουνουπίδι και αγγούρι Υλικά:

½ κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε φουντίτσες
1 αγγούρι πλυμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 ½ φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 ½ κουταλιά χοντρό αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και πατημένες
1 καυτερή πιπερίτσα
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1 δαφνόφυλλο
3 γαρύφαλλα


Εκτέλεση:

  1. Σ' ένα μεγάλο βάζο βάζουμε το κουνουπίδι και το αγγούρι.
  2. Βράζουμε το ξύδι με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά σ' ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά.
  3. Αφήνουμε το υγρό για 10 να γίνει χλιαρό και εν συνεχεία το προσθέτουμε στο βάζο με το κουνουπίδι. Μόλις έρθουν στη θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το βάζο σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ημέρα για να δέσουν τ' αρώματα και μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Πηγή: lovecooking.gr