Παντζάρια σαλάτα Υλικά:

1 ½ κιλό παντζάρια μετρίου μεγέθους μαζί με τα φύλλα
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
70 ml ξύδι
70 ml ελαιόλαδο
Αλάτι


Εκτέλεση:


Για τα παντζάρια

  1. Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα.
  2. Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια και τα πετάμε.
  3. Βράζουμε τα παντζάρια με αλάτι για 30 - 40 λεπτά και στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε τα φύλλα.
  4. Αφαιρούμε τα φύλλα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  5. Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
  6. Κόβουμε σε μέτριες ροδέλες και τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα.

Για τη σάλτσα

  1. Χτυπάμε πολύ καλά το ξύδι, το λάδι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Περιχύνουμε τα παντζάρια με τη σάλτσα, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να ανακατευθούν τα αρώματα.
Πηγή: lovecooking.gr