Σπρινγκ ρολς Λαχανικών
Υλικά:

200 γρ. Καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
100 γρ. φυτικό βούτυρο
2-3 σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
400 γρ. φύλλο κρούστας


Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο, το μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό.
  3. Τα βράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι.
  5. Κόβουμε το φύλλο κρούστας 18 επί 8 εκατοστά και μ' ένα πινέλο τα βουτυρώνουμε.
  6. Βάζουμε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση και μετά τα τυλίγουμε σε μικρά ρολά.
  7. Βουτυρώνουμε με πινέλο την επιφάνεια των σπρινγκ ρολ και τα βάζουμε σε ταψί.
  8. Τα ψήνουμε στους 180ο C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  9. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας.
Πηγή: lovecooking.gr