Καλαμπόκι αλα Μεξικάνα Υλικά:

1/3 κούπας παρμεζάνα
4 καλαμπόκια, κομμένα στα δυο
1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Χοντροαλεσμένο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαγιονέζα
1/4 κ.γ. τσίλι, σκόνη
1 λάιμ, κομμένο σε κομμάτια


Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία (αν το κάνετε στο BBQ ακόμα καλύτερα).
  2. Βάζετε την παρμεζάνα σε ένα βαθύ πιάτο.
  3. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε καλά γύρω γύρω τα καλαμπόκια και αλατοπιπερώνετε.
  4. Τα ψήνετε στο γκριλ, γυρίζοντάς τα κάθε 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν ελαφρά να καίγονται (συνολικά 10-12 λεπτά). 
  5. Τα αφήνετε σε ένα πιάτο να συνέλθουν για 2-3 λεπτά.
  6. Με ένα πινέλο τα αλοίφετε γύρω γύρω με μαγιονέζα και μετά τα περνάτε στην παρμεζάνα.
  7. Τα ραντίζετε με το τσίλι και σερβίρετε αμέσως με το λάιμ.


Πηγή: lovecooking.gr