Κους κους της Ανατολής

Υλικά:



    1 κούπα κους-κους
    ¼ της κούπας βερίκοκα αποξηραμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
    ¼ της κούπας αμύγδαλα ψημένα στο φούρνο και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 ½ κούπα ζωμό κότας ζεστό
    ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το πράσινο μέρος)
    ¼ της κούπας φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
    1 κούπα φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα + μερικά φύλλα για το γαρνίρισμα
    Ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση και ψημένα (προαιρετικά)
    Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι





Εκτέλεση:


    Σε ένα μέτριο σκεύος βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
    Προσθέτουμε το κους-κους και το ζωμό κότας.
    Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το ξύσμα.
    Σκεπάζουμε με το καπάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και τα φύλλα μέντας.
    Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό το κους-κους και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου και τα ντοματάκια τσέρι.

Πηγή: lovecooking.gr