Σπαγγέτι αλά Μαρινάρα
Υλικά:


½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 πακέτα σπαγγέτι
4 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 αντζούγιες ολόκληρες, ξαλμυρισμένες και φιλεταρισμένες
1 κιλό όστρακα (Μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, χτένια)
1 καλαμάρι
8 γαρίδες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας βασιλικό
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό.
  2. Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τον μισό μαϊντανό με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καλαμάρι και τις αντζούγιες.
  3. Πριν μας κοκκινίσει το σκόρδο ρίχνουμε το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τα όστρακα και σκεπάζουμε.
  5. Μετά από 6 λεπτά ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και αφαιρούμε όσα όστρακα δεν άνοιξαν.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες, τον βασιλικό, τη ρίγανη και λίγο αλάτι.
  7. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για ακριβώς 6 λεπτά.
  8. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε καλά μέσα στη σάλτσα για 1 ½ λεπτό.
  9. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τρίβουμε μαύρο πιπέρι.


Πηγή: lovecooking.gr