Τριπλέτα πουρέ

Υλικά: 

400 γραμμ. καρότα
400 γραμμ. κολοκύθα
500 γραμμ. πατάτες
3 κ.σ. βούτυρο
6 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καρότα και την κολοκύθα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βράζουμε να μαλακώσουν, για 10΄-15΄. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες. Τις βράζουμε να μαλακώσουν, για 20΄-25΄.

Στραγγίζουμε καλά τα καρότα και την κολοκύθα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με 1 κ.σ. βούτυρο. Ζεσταίνουμε το γάλα με το υπόλοιπο βούτυρο. Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το γάλα. Τις πιέζουμε με σύρμα, να λιώσουν καλά. Προσθέτουμε και τον κίτρινο πουρέ, αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

Πηγή: argiro.gr