Σπιτική πίτσα Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη πλάθετε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης. Αν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια σημαίνει ότι έχει περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται, άρα πρέπει να προσθέσετε αλεύρι.

Έπειτα το κάνετε μια μπάλα και το αφήνετε να φουσκώσει στο μπολ σκεπάζοντάς το με μια πετσέτα για 20-25 λεπτά. Μόλις το δείτε και φουσκώσει απλώνετε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο ταψί.

Πιέζοντας με τα δάχτυλά σας προς τα έξω, θα ανοίγει σιγά σιγά μέχρι να καλύψει όλο το ταψί. Η Νίκη, στο σημείο αυτό, το τραβάει περισσότερο και περνάει μια στρώση τυρί.

Μετά το γυρνάει σαν κόθορο (κόθορο στη Θεσσαλία λένε την άκρη από τις πίτες, που το ζυμάρι έχει γυρίσει προς τα μέσα και είναι χοντρό και τραγανό). Εφόσον έχουμε στρώσει το ζυμάρι μας το αφήνουμε ακόμα λίγο να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την σάλτσα. Χτυπάμε τις ντομάτες στο μούλτι, προσθέτουμε το κέτσαπ, τον πελτέ, 1 κ.γ. ζάχαρη, αλάτι και ρίγανη. Ξαναχτυπάμε ελαφρά και αδειάζουμε το μείγμα στο ζυμάρι.

Απλώνουμε. Και τώρα περνάμε στο... στόλισμα: Αλλαντικά -η Νίκη την φτιάχνει με γαλοπούλα-, τυριά σε φέτες ή μοτσαρέλα τριμμένη, μανιτάρια, πιπεριές, λεπτές φέτες ντομάτας, ανάμεικτα τυριά τριμμένα. Η συνέχεια, είναι προσωπική υπόθεση, βάλτε ότι τραβάει η όρεξή σας.

Εννοείται, πως μπορείτε να την κάνετε και μισή μισή. Μισή μαργαρίτα για παράδειγμα και μισή σπέσιαλ. Γούστα είναι αυτά και όπως λέει κι ο σοφός λαός: «περί ορέξεως...» Καλή επιτυχία!

Υλικά για τη ζύμη: 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 ποτήρι ζεστό νερό 1 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι 1 κ.σ. ζάχαρη Για τη σάλτσα Λίγο κέτσαπ Λίγο πελτέ 2 φρέσκες ντομάτες χτυπημένες στο μούλτι 1 κ.σ. ζάχαρη Αλάτι Ρίγανη

Για το... στόλισμα : Αλλαντικά της αρεσκείας σας 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες 2 φλυτζάνια ανάμεικτα τυριά τριμμένα 10 φέτες τυρί Μανιτάρια 2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες

Πηγή: lovecooking.gr