Κρέμα καραμελέ με άρωμα λεμόνι
Υλικά:

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά (μετρήστε το στο κουτί του ζαχαρούχου) φρέσκο γάλα
1 λεμόνι (φλούδες)
3 βανίλιες
6 αυγά

Εκτέλεση: 1. Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού. Ρίχνουμε τις 3 βανίλιες.

2. Αφήνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, να πάρει βράση. Σε μπολ σπάμε τα 6 αυγά και τα χτυπάμε απαλά με το σύρμα, να διαλυθούν. Δεν θέλουμε να αφρίσουν!

3. Προσεκτικά, με μία κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το ζεστό μείγμα γάλακτος στα αυγά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Συνεχίζουμε έτσι ώστε να ρίξουμε όλο το γάλα στα αυγά.

4. Ετοιμάζουμε την καραμέλα: Διαλύουμε 1/2 κούπα ζάχαρη με 3 κουτ. σούπας νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει. Όταν πάρει χρώμα καφέ τη βγάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στη φόρμα. Προσθέτουμε και το μείγμα της κρέμας.

5. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί με νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση της φόρμας και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45΄ στους 200ο Κελσίου.

6. Τη βγάζουμε και αφού κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο. Την αναποδογυρίζουμε την επόμενη μέρα. Προηγουμένως βυθίζουμε τη φόρμα σε μεγαλύτερο σκεύος με βραστό νερό για να μαλακώσει η καραμέλα και να πέσει εύκολα η κρέμα.

Πηγή: argiro.gr