Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα
Υλικά:

250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμ. ζάχαρη
300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
50 γραμμ. κακάο
100 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
 
1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά, περίπου για 8΄.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο. Τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και με χαμηλή ταχύτητα φροντίζουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24x24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά πιέζοντάς το στο ταψάκι. Τρυπάμε ολόγυρα τη ζύμη με πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Όσο είναι ακόμη ζεστό το μπισκότο, το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψάκι, αλλιώς θρυμματίζεται.
4. Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε ένα ένα (το μισό μπισκότο) στη λιωμένη σοκολάτα. Το ακουμπάμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλα, να σφίξει η σοκολάτα.


Πηγή: argiro.gr