Τηγανητό κουνουπίδι με ντιπ γιαουρτιού
Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού Τουρμερίκ (Ινδικό μείγμα μπαχαρικών)
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 φλιτζάνι νερό
1 κρόκο αυγού
1 ολόκληρο κουνουπίδι πλυμένο και κομμένες οι φουντίτσες του Ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι για τηγάνι

Για το ντιπ γιαουρτιού
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 πράσινο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Για το ντιπ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σ' ένα μπολ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σ' ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι, το κύμινο, το τουρμερίκ, την πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο σκεύος αναμειγνύουμε το νερό με τον κρόκο του αυγού. Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά. Βουτάμε τα κομμάτια από το κουνουπίδι στο χυλό και τα τινάζουμε να φύγει ο παραπανίσιος. Τα βουτάμε στο λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε το κουνουπίδι σε πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρουμε αμέσως με το ντιπ του γιαουρτιού.

Πηγή: lovecooking.gr