Πράσα ολόκληρα ω γκρατέν
Υλικά:
8 πράσα κυρίως το λευκό μέρος τους
8 φέτες καλής ποιότητας ζαμπόν
100-120 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο ή άλλο παρόμοιο τυρί που λιώνει
2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα ντιζόν (dijon)
6-8 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Λίγο βούτυρο για το πυρέξ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις. Κόψτε τα πράσα όλα στο ίδιο μήκος. Σε μια κατσαρόλα βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 5-8 λεπτά (αναλόγως το πάχος τους) μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Πρέπει να κρατάνε λίγο και όχι να βράσουν. Τα ξεπλένετε σε κρύο νερό και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και τυλίξτε κάθε πράσο με μια φέτα ζαμπόν. Τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο με τη σειρά (βλ. φωτό). Σε ένα μπωλ βάλτε το τυρί, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα ρολλά και ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Πηγή: lovecooking.gr