Καστανόσουπα
Υλικά:


1 μεγάλο πράσο κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια αποφλοιωμένα κάστανα που έχουμε ήδη βράσει ή τα έχουμε αγοράσει έτοιμα βρασμένα ή ψημένα
6 ½ φλιτζάνια νερό
Αλάτι, φρεσκοσπασμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φέτες χωριάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:


Σ' ένα βαθύ τηγάνι αναμιγνείουμε το νερό με το πράσο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ.
Βράζουμε για 35 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κάστανα και βράζουμε για άλλα 25 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και 4 κάστανα που τα φυλάμε για το σερβίρισμα.
Σ' ένα μπλέντερ "περνάμε" τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
Την επαναφέρουμε σ' ένα καθαρό σκεύος και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστή.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το χωριάτικο ψωμί, όπου το μαγειρεύουμε γυρνώντας το συνεχώς για 4 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα 4 κάστανα που έχουμε κρατήσει.
Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ με τα ψιλοκομμένα κάστανα και το ψωμί στην κορυφή της.

Πηγή: lovecooking.gr