Κουλούρι Θεσσαλονίκης με πράσο και τυρί
Υλικά:

2 κουλούρια Θεσσαλονίκης
2 μικρά πράσα
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγος μαϊντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Κρατάμε το λευκό μέρος από τα πράσα, τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε πολύ μικρά.

2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το πράσο για 5΄-6΄, να ξανθύνει ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό ή τον άνηθο και τη γραβιέρα.

3. Κόβουμε τα κουλούρια οριζόντια. Ισομοιράζουμε πάνω τους το μείγμα πράσου με ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε για λίγα λεπτά κάτω από καυτό γκριλ.

Πηγή: argiro.gr