Λινγκουίνι με πέστο ρόκας
Υλικά:

1 πακέτο λινγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1 μάτσο ρόκα
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
100 γρ. λευκά αμύγδαλα (αποφλοιωμένα)
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση: 
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) τη ρόκα, τα τυριά, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Τα χτυπάμε να αρχίσουν να ψιλοκόβονται και προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο ώστε να βοηθήσουμε την πολτοποίηση και να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα, το πέστο.Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 γερές κουταλιές από το πέστο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε και βάζουμε το υπόλοιπο πέστο σε μπολάκι για να προσθέσει όσο θέλει ο καθένας στη μερίδα του.Όσο πέστο περισσέψει, το βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένο με λάδι για να μη χαλάσει.

 Πηγή: gastronomos.gr