Ξερά φρούτα με κονιάκ
 

Υλικά: 

85 γρ. σκούρα ζάχαρη (muscovado)

1 ξυλάκι κανέλλας

400 γρ. ξερά φρούτα όπως βερύκοκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα (ή συνδυασμός αυτών)

4-5 κ.σ. καλό κονιάκ

Κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια ή γιαούρτι στραγγιστό για συνοδευτικό

 

Εκτέλεση:

Σε μια κανάτα μέτρησης υγρών βάλτε τη ζάχαρη και προσθέστε βραστό νερό μέχρι την ένδειξη 400ml. Προσθέστε και την κανέλλα σπασμένη στα δυο και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάλτε τα φρούτα, το κονιάκ και το σιρόπι από την κανάτα.

Σιγοβράστε με μισοσκέπαστη την κατσαρόλα για 15 λεπτά και μετά τραβήξτε από τη φωτιά.

Αφήστε να σταθεί λίγο αλλά χωρίς να κρυώσει τελείως και μοιράστε τα φρούτα με το σιρόπι σε ατομικά μπωλ προθέτοντας στο πλάι γυαούρτι ή παγωτό βανίλλια ή περιχύστε με λίγη κρέμα γάλακτος.

 

Πηγή: lovecooking.gr