Κορκοτό
Υλικά:

1 lt. φρέσκο γάλα κατά προτίμηση κατσικίσιο
1/4 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
5 αβγά
2 φλ.τσαγιού τρίμματα φέτα
1 φλ.τσαγιού τραχανάς 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
2-3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος για το ταψί
πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 κ.σ.
αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μπολ βάζουμε τ' αβγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν. Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα , το αλεύρι και τον τραχανά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί για πίτα. Αδειάζουμε τον πηχτό χυλό σε λεπτή στρώση 1 με 1, 5 εκ. ύψος. Από πάνω σκορπάμε μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 18O C για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο πιο λεπτό γίνει το κορκοτό τόσο πιο τραγανό και νόστιμο είναι.

Πηγή: argiro.gr