Σαλάτα με αγκινάρες και πορτοκάλι
Υλικά:

Χυμό μισού λεμονιού
2 κονσέρβες με καρδιές αγκινάρας (12 τμχ.)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 λεπτές φέτες μπέικον
2 πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα, κομμένα στα 4
1 μικρό ραντίτσιο κομμένο σαν λάχανο
12 φετούλες από μπαγκέτα ελαφρά ψημένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση:

Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα με το κρεμμύδι.

Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι θα τηγανίσουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Το μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει και μετά το βάζουμε κι' αυτό στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ραντίτσιο, το ψημένο ψωμί, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: lovecooking.gr