Mακαρονοσαλάτα με γιαούρτι
Υλικά:

500 γρ. μακαρόνια βίδες
2 φλ. φρέσκο σπανάκι
1 μεγάλο αγγούρι
16 ντοματίνια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 καρότα μέτρια
1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
1/2 φλ. φέτα κομμένα σε κύβους
1/4 φλ. ελιές
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
1/2 φλ. γιαούρτι
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.γ. τουρσί αγγούρι
1 κ.γ. ζάχαρη


Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια καθώς και το αγγούρι -χωρίς να το ξεφλουδίσουμε- σε κύβους.

Κόβουμε τις ντομάτες στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθός τους

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού και το δυόσμο αλλά και τις ελιές.

Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα λεκανάκι και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε μπαλσάμικο, τα τουρσάκια κομμένα σε φετούλες, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέσα στο γιαούρτι κι όλα μαζί μέσα στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας που τα παρασκεύασε και σουρώνουμε. Τα στραγγίζουμε.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο μπολ μετα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Για το τέλος αφήνουμε τα κομμάτια της φέτας, για να μη διαλυθούν.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φυλλαράκια βασιλικού.

Πηγή: lovecooking.gr