Φακές από τη Νάπολη  
Υλικά  

150 γρ. φακές
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μπούκοβο
1 ½ κουταλιά κάπαρη
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
250 ml. Πουρές ντομάτας (πασάτα)
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
60 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
100 γρ. φέτα

Εκτέλεση  

Βάζουμε τις φακές σ' ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και σκεπάζουμε με 1 λίτρο νερό.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε. 
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να κρατάνε λίγο.
Σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σ' ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κάπαρη, τη ντομάτα, την πασάτα, τις φακές και 250 ml. Νερό.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα και μοιράζουμε τη φέτα και τις ελιές στην κορυφή.

Μερίδες: 4
Διάρκεια: 50 λεπτά  


Πηγή: lovecooking.gr