Γαριδομακαρονάδα

Υλικά:

    1/2 κιλό γαρίδες
    500γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
    3 ώριμες ντομάτες
    μισή κουταλιά της σούπας πελτέ και 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
    2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
    1 σκελίδα σκόρδο
    1/4 πράσινη και 1/4 κόκκινη πιπεριά
    αλάτι, πιπέρι, τσίλι, μαιντανός, λάδι
    1 λεμόνι
    1 ποτηράκι ούζο


Εκτέλεση:

    Αρχικά βάζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο και βρασμένο νερό και τα μαγειρεύουμε για 10λεπτά.
    Βράζουμε τις γαρίδες σε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει νερό και ένα λεμόνι κομμένο σε φέτες για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
    Ξεπλένω τις γαρίδες και αφαιρώ το κέλυφος τους χωρίς να βγάλω το κεφάλι.
    Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω για λίγο το σκόρδο με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, όλα ψιλοκομμένα και προσθέτω τις γαρίδες μας.
    Έπειτα προσθέτω το ούζο και αφήνω για 3 λεπτά να πάρουν τα υλικά το άρωμά του και στο τέλος προσθέτω τις ντομάτες που έχω στήψει, την κέτσαπ και τον πολτό.
    Ανακατεύω καλά και βάζω και το αλατοπίπερο και το τσίλι και αφήνω να δέσει η σάλτσα για περίπου 10λεπτά.
    Σερβίρω τα μακαρόνια και τη σάλτσα με τις γαρίδες και προσθέτω από πάνω ψιλοκομμένο μαιντανό.
    Έτοιμο για σερβίρισμα!!

Πηγή: lovecooking.gr