Ριζότο με λεμόνι  
Υλικά  

1 λίτρο ζωμός κότας
2 κούπες ρύζι για ριζότο
3 κ.τ.σ. βούτυρο
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
½ ποτήρι κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
200 γρ. τυρί παρμεζάνα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μαϊντανό
πιπέρι

Εκτέλεση  

Λιώνουμε 1 1/2 κουταλιά βούτυρο μαζί με το λάδι σ' ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε ζωμό και μόλις τον πίνει το ρύζι προσθέτουμε κι άλλο μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να έχει μια κρεμώδη όψη.
Προσθέτουμε το τυρί και το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνουμε το μαϊντανό, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε, το μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ και το σερβίρουμε.

Μερίδες: 4  
Διάρκεια: 35 λεπτά  


Πηγή: lovecooking.gr