Πατατόσουπα με άρωμα λαχανικών  
Υλικά  

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι σέλερι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
400 ml ζεστό γάλα
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση  

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σέλερι.   
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σ’ ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Ρίχνουμε αμέσως λίγο ζεστό νερό για να χυλώσει.
Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα με το σέλερι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε πολύ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με φρέσκο πιπέρι.

Μερίδες: 4
Διάρκεια: 35 λεπτά  


Πηγή: lovecooking.gr