Αχνιστά μύδια  
Υλικά  

1 κιλό μύδια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση  

Πλένουμε καλά τα μύδια, ξύνουμε το κέλυφος και τα ξεπλένουμε καλά. 
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, την δάφνη, το θυμάρι και το κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 περίπου λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Όταν τα μύδια βράσουν και ανοίξουν (όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σουρώνουμε πολύ καλά το ζουμί.
Διατηρούμε τα βρασμένα μύδια ζεστά.
Βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε ώστε να μείνει το 1/3 περίπου.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο χτυπώντας το καλά.
Βάζουμε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Μερίδες: 4-6
Διάρκεια: 30 λεπτά  


Πηγή: lovecooking.gr